Един от най-значимите фотографи на ХХІ век, американецът Роджър Балън е за

...
Един от най-значимите фотографи на ХХІ век, американецът Роджър Балън е за
Коментари Харесай

Провокативният фотограф Роджър Балън с изложба и лекция в Квадрат 500

Един от най-значимите фотографи на ХХІ век, американецът Роджър Балън е за първи път в България, с цел да открие ретроспективната си галерия „ Архетипи ” в Националната изложба. На 15 ноември от 18:00 часа в Квадрат 500, артистът ще изнесе лекция, на която ще опише повече за фотографията и това, което е оттатък нея, за изкуството, което остава и за стадиите, през които минава творчеството му във времето. 

„ Архетипи ” е роман за безпорядък, страхове, сенки, илюзии и всичко това, от което сме направени. Едни от най-разпространените архетипни положения на човешката душeвност са изразени посредством двеста черно-бели фотографии, направени сред 1982 и 2014 година в Южна Африка. 

„ Във фотографиите ми доминират знаци от дълбоките равнища на човешкото подсъзнание. Това е неукротимо място, което има лични правила и действа съгласно свои закони. Фотографиите ми свързват моята същина с външния свят. Въпреки това има безкрайни благоприятни условия и от мен зависи да провеждам света посредством фотоапарата. В общи линии съм човек, който трансформира образния безпорядък във образна координация ”, споделя актьорът.

Изложбата ще бъде отворена за визити до 13 януари 2019 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР